Update: Virgiel in corona-tijden (door het Virgiel-bestuur)

Beste reünist,

Het zijn bizarre tijden, zo ook voor Virgiel en Alcuin. In dit bericht zal ik u op de hoogte stellen van de gang van zaken binnen de Vereniging en Sociëteit.Wanneer de maatregelen het straks weer toelaten, zullen de Vereniging en Sociëteit langzaamaan weer open mogen. Om dit in goede banen te leiden, zijn we als DB momenteel alle randvoorwaarden hiervoor aan het uitzoeken. Ook houden we ons bezig met de leden, hoe we men het beste met de Vereniging verbonden kunnen laten blijven. Er worden verscheidende acties opgezet door commissies om de leden onderling in contact met elkaar te brengen, door bijvoorbeeld een radio op te zetten en onderling spelletjes uit te wisselen.

Virgiel zet zich daarnaast ook in voor de stad Delft. Er zijn door de leden verschillende acties ondernomen om mensen een hart onder de riem te steken. Zo zijn er honderden kaarten verstuurd naar eenzame ouderen in verzorgingstehuizen en tijdens de dodenherdenking heeft een Virgiliaan de taptoe gespeeld bij een van deze verzorgingstehuizen.

Op de Sociëteit gebeurt, ondanks dat de bar en keuken stilliggen, toch een hoop. Momenteel wordt de vloer in de voorzaal vervangen en krijgen we er een lekbak onder. Tijdens de verbouwing is een gigantische berg tien jaar oude, zwartgeblakerde “toko-kek” aangetroffen onder de vloer. Dit is allemaal keurig weggespoeld en wie weet, misschien ruikt de Toko straks opeens weer lekker zonder al die rommel onder de vloer!
Op financieel gebied is het echter een hele kluif. Doordat heel de horeca dicht is zijn er natuurlijk geen inkomsten meer, terwijl er nog wel uitgaves lopen. Door de huidige NOW-regeling zijn we voorlopig nog niet in een hoekje gedreven, maar de reserves worden noodgedwongen wel aangetast.

Aan ons als Dagelijks Bestuur nu de taak om zowel de Vereniging als Sociëteit bij elkaar te houden.
Al bij al is het een enorm lastige periode maar komen we er zeker uit met zijn allen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *