Virgiel in coronatijden update december 2021

Delft, 16 december 2021

Beste reünist,

Afgelopen zomer is de laatste keer dat je van ons hebt gehoord, hoog tijd voor een nieuwe update vanuit onze mooie sociëteit aan de OD! We begonnen het jaar met een vliegende start: de verse lading eerstejaars (dit jaar heette de nieuwe lichting ‘de spechten’) was veel op de borrelvloer te vinden. De eerste weken van de groeitijd voor de eerstejaars zat boordevol traditiegetrouwe evenementen zoals de inauguratie in de Maria van Jessekerk en aansluitend het schervendiner. Veritas kwam op bezoek tijdens de inval, waar de frisse eerstejaars Virgiel mochten vertegenwoordigen. Dat deden ze erg goed! Achteraf werd er samen met de Veritijnen gezellig nageborreld. Naast al deze activiteiten voor eerstejaars stond het Verhoogh ook geregeld vol met ouderejaars die graag een kijkje kwamen nemen nu de sociëteit haar deuren meer kon openen dan de afgelopen 1,5 jaar het geval was geweest.

De dispuutsweek was geslaagd en deed het verenigingsgevoel opleven als vanouds. Het was een erg leuke gelegenheid om veel ouderejaars weer terug te zien op Virgiel. Ook is de ‘heropening tot 12’ goed gevierd met een openingsdixo en vakkendixo XXL. Lancet opende haar lustrumjaar met een lustrumopeningsfeest, waarbij er een ballenbak was opgezet in de eetzaal! Voor een aantal oud-leden vond er het jaarcommissarissendiner plaats, voor het bestuur een bijzondere avond waar veel mooie verhalen over vroeger werden gedeeld.

Vanaf november werden de ingekort tot 8 en helaas duurde het daarna niet lang meer voordat het avondgedruis op Virgiel helemaal stil werd gelegd. Helaas, maar onvermijdelijk, werd ook al vroeg het besluit genomen om de reünie af te lasten.

En nu? Van 10 tot 5 is Virgiel gewoon open. De Man van de Dag doet de deur open, er wordt om 10 uur koffie gedronken en om 5v5 is er nog net tijd voor één pilsje aan de bar. We zien veel Virgilianen gelukkig overdag nog, en na vijven mag er weliswaar niet worden geborreld, maar kunnen er wel afhaalmaaltijden worden opgehaald. Zo blijven de ovens van de grootste open eettafel van Nederland gewoon warm. Afgelopen week vond de eettafeldies plaats. Geheel in het thema ‘Plexico’ kon er 3 dagen van de week een andere Mexicaanse maaltijd worden afgehaald. De goede doelencommissie Virgiel Doet organiseerde daarnaast een ‘Winterweek’ waarbij er elke dag een andere activiteit plaatsvindt ten behoeve van een goed doel. Op dinsdag werden er bijvoorbeeld samen met Unicef oliebollen gebakken en glühwein verkocht op de buitenplaats. Buiten al deze georganiseerde activiteiten om, is het ook nog geregeld mogelijk om een broodje af te halen bij de inmiddels bekende ‘Toko to go’.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om het lustrum van volgend jaar vorm te geven: er moet een terrein komen, commissies moeten worden gevraagd en een lustrumbestuur zal een jaar fulltime op Virgiel zitten om tijdens het lustrumjaar alle festiviteiten in goede banen te geleiden. Ondertussen worden ook veel stappen gezet bij het realiseren van een nieuwe website voor de leden van Virgiel, die dit jaar nog gelanceerd zal worden.

Al met al hoeven we ons dus niet te vervelen in onze mooie sociëteit aan de Oude Delft. We vinden het erg jammer je niet te hebben kunnen verwelkomen tijdens de reünie, en kijken uit naar de eerstvolgende keer dat we elkaar zien!

Met Virgiliaanse groet,
Namens DB124

Fleur Lycklama
Secretaris