Virgiel in coronatijden update oktober 2020 (door het bestuur van Virgiel)

Beste reünisten,

Wij hopen dat jullie allemaal in goede gezondheid verkeren en dat het, ondanks de huidige situatie omtrent het coronavirus, goed met jullie gaat. Hopelijk hebben jullie inmiddels allemaal de Reünisten Carmina ontvangen. Hierin wij, het Dagelijks Bestuur 123 zich aan jullie voorgesteld. Wij hopen jullie ook nog een keer persoonlijk te mogen ontmoeten als de situatie dat toelaat.

In verband met de nieuwe maatregelen die afgelopen dinsdag, 13 oktober tijdens de persconferentie zijn verkondigd zullen er ook voor Virgiel bepaalde dingen veranderen. Het meest ingrijpende gevolg van de nieuwe maatregelen is de opnieuwe sluiting van de sociëteit als horecagelegenheid. Wij houden de maatregelen van de overheid nauwlettend in de gaten en hopen dat wij zo snel mogelijk onze deuren weer kunnen openen.

Natuurlijk heeft de betrokkenheid van onze leden op dit moment voor ons de hoogste prioriteit. Juist nu de leden door de sluiting van de sociëteit niet meer op de vereniging kunnen komen is het belangrijker dan ooit om de ‘Virgiel spirit’ in leven te houden. Wij zullen de komende weken op zoek gaan naar creatieve mogelijkheden om onze leden toch betrokken te houden bij de vereniging. Samen met input van onze leden en verschillende commissies hebben wij er al het vertrouwen in dat dit zal lukken. Ideëen van reünisten zijn natuurlijk ook van harte welkom.

De komende periode zal onze focus naast het betrokken houden van de leden ook vooral op de eerstejaars liggen. Wij vinden het belangrijk dat deze groep jonge studenten zich thuis voelen bij Virgiel en zij een goede start aan het studentenleven kunnen maken. De eerstejaars hebben deze week het clubvormingstraject afgerond en zullen in de tweede periode van dit collegejaar de groeitijd ingaan. Deze wordt voornamelijk geleid door de Eerstejaars Commissie, die de eerstejaars vol enthousiasme begeleid tijdens eerste maanden van hun tijd in Delft.

Hiernaast zijn wij momenteel bezig met het opstellen van ons beleid voor het aankomende jaar. Zodra dit volledig is uitgewerkt willen wij dit graag met jullie delen zodat jullie een kijk hebben op onze ideeën voor Virgiel. De samenvatting van ons beleid zullen jullie in eenzelfde nieuwsbrief te zien krijgen.

Hopelijk hebben wij jullie met deze korte update vanuit de vereniging enigszins weten te informeren over de stand van zaken bij Virgiel. Mochten jullie nog vragen of ideeën hebben over de huidige situatie horen wij dit graag van jullie. Dit kan door middel van een mail naar de secretaris (secretaris@virgiel.nl).

 

Met Virgiliaanse groet,

 

Het 123e Dagelijks Bestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *